Könyvismertető
Felvértezve
2024. február 6. Írta: Raffai Renáta

Bátran ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretnének még több jártasságot szerezni korunk fontos és vitatott témáiról, így szeretnének aktívabban részt venni a közéletben, vagy akik csak az említett témák fontosságát szeretnék megérteni, ezzel bővítve ismeretüket.

Már az elején megragadott a könyv, inspiráló hatást keltett bennem. Felhívja az olvasó figyelmét arra, miért is fontos, hogy aktivizáljuk magunkat keresztény életünkben, így tovább olvasva a fejezeteket, tettrekészségre sarkalt. 
A szerző a San Diego gyülekezet pásztora, aki teljes hitelességgel írja le a Szentírás igazságait. Nagyon érdekesnek tarom az írását, nem egy elvont, spirituális könyvet kell elképzelni, hanem igei alapon ragadta meg a racionalitást, zseniális érvekkel alátámasztva gondolatait, így azt is állíthatom, hogy józansággal ismertette látásait, ezáltal könnyen befogadhatóak voltak a fejezetek.
Sokaknak kevésbé szeretett téma a politika, közéleti ügyek, de a könyv nagyon jól ismerteti a téma fontosságát. Változatosak a fejezetek, különböző témákat érintve, ami korunk vitatott kérdései, pl. házasság, abortusz, egészségügy, gazdaság, bérek, adózás, rasszizmus, honvédelem és háborúk, menekültválság, iszlám és terrorizmus. A könyv egyszerre ismeretterjesztő, nem egy vontatott tananyag, fenn tudja tartani olvasás közben a figyelmet, hiszen röviden és tömören ismerteti a témák közben a tudnivalót, hátteret, mit ír erről a Biblia, hogyan fejlődtek ezek a társadalomban a történelem folyamán, illetve korunkban ezek hogyan jelennek meg, milyen aktivitás lenne várható a keresztényektől.
Fontosnak tartottam olvasás közben, ahogy ismertette a mai liberális felfogás kialakulását, hogy is történt a világban a torzulás, így tisztába kerül az olvasó, hogy nekünk mivel is kell felvenni a harcot. 
Írásában megragadó az inspiráció. Ahogy már említettem, nem egy érzelemmentes könyvet kell elképzelni, hisz nem csak leadja a tudnivalókat az olvasónak, hanem bátorító hatást kelt, hitet erősítve, remek buzdítással. Bennem teljes mértékben erősítette azt az identitást, hogy mi Isten képviselői vagyunk, az igazság ruháját viselve, így arra van szükség, hogy Istentől vett bátorsággal és állhatatossággal az igazságot szóljuk, szeretetben.

Image-Description
A Patmos Records kiadóról

A Patmos Records 2010-ben alakult és jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Tovább

Ez is tetszeni fog
Image-Description
Boldog feleség

A Krisztusnak alárendelt nő

2024. június 21.
Image-Description
Bibliai Atlasz gyerekeknek

A Bibliai Atlasz hasznos kiegészítője a hitoktatásban használt Biblia világa sorozatnak, de a kezdő Biblia-tanulmányozóknak is.

2024. február 14.
Image-Description
CSELSZÖVŐ

Humoros, elgondolkodtató, érdekfeszítő, történelmi kérdéseket feszegető, magával ragadó, izgalmas és cselekménydús. Így tudnám jellemezni Tarjányi Péter és Dosek Rita Elhallgatott évszázad trilógiájának második részét.

2024. január 25.
Image-Description
Lester Sumrall: Életem

Sámuel, Pál apostol, Jónás, a tizenkét tanítvány, és még sorolhatnánk azokat a különböző korban élt, különböző pályát befutott bibliai szereplőket, akiknek történetei mind visszaköszönnek ebben a kalandos életrajzban! Vajon mi köti össze őket? Egyetlen név: Lester Sumrall. Az ember, akinek a szolgálata egyértelműen az Istentől kapott látás alapján bontakozott ki.

2024. január 22.
Image-Description
Szeretet és tisztelet a családban

Jó szívvel ajánlom elolvasásra a könyvet nemcsak a gyakorló szülőknek, hanem azoknak is, akik még ezelőtt az örömteli, izgalmas kihívás előtt állnak.

2024. január 15.
Image-Description
Az isteni gyógyulás hét alapelve

Amilyen kicsi és vékony ez a könyv, annál tartalmasabb. Nagyon!

2024. január 9.