Rajongói kézikönyv
Dude Perfect
2023. november 14. Írta: Patmos

101 trükk, tipp és menő tény – Életbölcsességek és vizespalack trükkök

Életbölcsességek
Az élet vicces. Kapcsolatok, döntések, eredmények és az ezekre adott reakcióink eredőjéből bontakozik ki. Azt tapasztaltuk, hogy akár az a munkád, hogy trükköket csinálj, akár a tanulásba fektetsz, gyakran igen egyszerű dolgok visznek előre az életben. Íme, néhány tipp, kisebb és nagyobb horderejű ötletek, amelyek a mi sorsunkban változásokat eredményeztek. E meglátások némelyikére a keresztény hitünk vezetett el, a többire pedig a sok-sok hiba, amit elkövettünk. Szeretnénk megosztani ezeket veletek is.
1.    Legyen határozott a kézfogásod!
2.    Nézz az emberek szemébe!
3.    Szeress mindenkit (bánj úgy másokkal – a való életben és a közösségi médiában is –, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak)!
4.    Nyiss ajtót mások előtt (légy önzetlen)!
5.    Légy alázatos a győzelmek idején, és ne ess össze, ha veszteségek érnek!
6.    Olvasd a Bibliát!
7.    Jól válassz barátokat!
8.    Jól válassz barátokat! Igen, direkt írtuk kétszer. Mert ennyire fontos!
9.    Vesd be az ágyad!
10.    Öleld meg a szüleidet és testvéreidet! A családtagok nagyon fontosak, szeresd őket és bánj velük jól!
11.    Ha tényleg elképesztően kiemelkedő akarsz lenni valamiben, akkor irreálisan sok munkát kell belefektetned.
12.    Kérj segítséget, ha szükséged van rá, de soha ne kérj meg senkit, hogy segítsen költözködni! Ennél jobb barát vagy te!
13.    Sose felejtsd el, hogy mindenki jobb valamiben, mint te!
14.    Ne légy túl önérzetes, és az életet se vedd túlontúl komolyan!
15.    Soha – de tényleg soha – ne eressz meg egy trükkös dobást anélkül, hogy előtte ne indítottad volna el a felvételt!

Alap vizespalack-trükkök
A legjobb a vizespalack-trükkökben az, hogy bárki és szinte bárhol meg tudja csinálni őket. Egyszerűen csak szerezz egy üres palackot, töltsd meg harmadáig vízzel, és nézd meg, hogy hány helyre tudod átpördülve ledobni!
48. trükkös dobás – Időtöltés egy esős napon
Bentragadtál a házban? Felsorolunk pár dolgot, amire rá tudod repíteni a palackodat: asztalra, konyhapultra, a hűtő tetejére, az ajtó felső élére, a mosógép vagy a szárítógép tetejére vagy belsejébe, a konzolod tetejére, a haverod fejére, a lépcsőfokok tetejére, a kád szélére, a kanapé karfájára, az íróasztalodra, egy könyv tetejére a könyvespolcodon….
Most már képben vagy?
49. trükkös dobás – Sziklaikrek
Amikor már profin megy a vizespalack-pörgetés, próbáld meg egyszerre kettővel! A cél, hogy egy időben landoljanak. Ugyanarra a felületre vagy ugyanazon a párkányon. Kétszer nehezebb, de amikor sikerül, kétszer nagyobb öröm. 
50. trükkös dobás – Hadd csússzon!
Keresd meg a módját, hogyan csúszhatna le valahonnan a vizespalack, mielőtt átfordul. Amikor a palackot megpróbálod csúsztatni, minden a csúszófelületen múlik, a felület dőlésszögén és a lökés erősségén. A felületnek a lehető legsimábbnak kell lennie, hogy minél kisebb súrlódás keletkezzen. Asztalok, fa  – vagy linóleumpadló és fémkorlát – mind kiváló csúszófelületek. Az is segít, ha a felület sík vagy lejt, így a gravitáció segít a palackot lefelé húzni. De a lökésen múlik minden, ez határozza meg a trükk sikerét. Figyelj arra, hogy vízszintes legyen a palack, amikor elengeded. Ha úgy lököd meg, hogy előre, hátra vagy oldalra dől, akkor nagy valószínűséggel a palack el fog dőlni. És nem lesz meg az a sima a csúszás, amit vártál.

 

Image-Description
A Patmos Records kiadóról

A Patmos Records 2010-ben alakult és jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Tovább

Ez is tetszeni fog
Image-Description
A teljes illusztrált Bibliai Szótár gyerekeknek

Meghatározások A-tól Z-ig, amelyek segítenek megérteni a Bibliát

2023. november 14.
Image-Description
A Biblia növényei

„Én pedig mint zöldellő olajfa Isten házában, bízom Isten kegyelmében mindörökkön-örökké.” Zsoltárok könyve 52:10

2023. október 3.
Image-Description
Kerül, amibe kerül

Akcióterv, hogy mindig készen állj! Isten arra rendelt, hogy krisztusi életet éljünk. A mennyei Atyánk készen áll, hogy magához öleljen, amikor befutunk a cél­ba. Addig viszont harcolnunk kell, méghozzá együtt!

2023. október 3.
Image-Description
Mission Possible

Ha úgy olvasod el ezt a könyvet, hogy nem ismered Jézust olyan személyes módon, mint ahogy én írtam róla, de szeretnéd így ismerni, akkor olvass tovább!

2023. október 3.