Könyvajánló
CSELSZÖVŐ
2024. január 25. Írta: Ferencz Hanna

Humoros, elgondolkodtató, érdekfeszítő, történelmi kérdéseket feszegető, magával ragadó, izgalmas és cselekménydús. Így tudnám jellemezni Tarjányi Péter és Dosek Rita Elhallgatott évszázad trilógiájának második részét.

Régóta szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, így mikor lehetőségem nyílt rá kapva kaptam az alkalmon. Mindig is érdekelt a történelem, ráadásul olvasni is nagyon szeretek, ez a könyv pedig mindkét érdeklődési területemet lefedte. 
A regény gróf Eszterházy Richárd és Ritter István történetének a második része. Érdemes a Cselszövő előtt elolvasni a Forradalmár című első részt, de enélkül is követhető a cselekmény. A történet 1918 Oroszországában kezdődik ahol épp megtörtént a bolsevik hatalomátvétel, a két magyar hírszerző közreműködésével. Eszterházynak és Ritternek fogalmuk sincs mi vár rájuk ezután. Mind az orosz mind a német hírszerzés ki akarja iktatni őket, nehogy valamilyen információ kiszivárogjon arról, hogy Lenint a németek pénzelték és a Monarchia kémjei segítették hatalomra. Egyik helyről a másikra menekülnek, többször életveszélybe kerülnek de csodálatos módon mindig megmenekülnek. Sajnos többeknek ez nem sikerül. Egy rejtélyes alak tűnik fel, aki mindig összefüggésbe hozható a mérgezéses halálesetekkel. Így hal meg Von Berg német diplomata, Artamonov orosz cári ezredes, és így kerül életveszélybe Von Bock is, akit végül Eszterházy gróf gyors közbeavatkozása ment meg a biztos haláltól. A hajsza folytatódik, a regény hősei egy párizsi börtönt is megjárnak ahonnan Kriegburg német hírszerzési vezető hozza ki őket. Innentől feladatuk, a Leninnel és a „láthatatlan hadsereggel” való leszámolás. Ugyanis Lenin hatalomra juttatása óriási baklövésnek bizonyul. 
Vajon sikerül az ezáltal elindult folyamatokat visszafordítani? Visszaállítható-e a cári Oroszország és ezáltal a régi rend? Vagy az uralkodók ideje leáldozott? 
És vajon ki lehet az, aki a háttérben maradva, mindenkivel szövetkezve, mások eszén túl járva irányítja az „új vilagrend” kialakulását? Ki lehet a Cselszövő? 

Image-Description
A Patmos Records kiadóról

A Patmos Records 2010-ben alakult és jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Tovább

Ez is tetszeni fog
Image-Description
Bibliai Atlasz gyerekeknek

A Bibliai Atlasz hasznos kiegészítője a hitoktatásban használt Biblia világa sorozatnak, de a kezdő Biblia-tanulmányozóknak is.

2024. február 14.
Image-Description
Felvértezve

Bátran ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretnének még több jártasságot szerezni korunk fontos és vitatott témáiról, így szeretnének aktívabban részt venni a közéletben, vagy akik csak az említett témák fontosságát szeretnék megérteni, ezzel bővítve ismeretüket.

2024. február 6.
Image-Description
Lester Sumrall: Életem

Sámuel, Pál apostol, Jónás, a tizenkét tanítvány, és még sorolhatnánk azokat a különböző korban élt, különböző pályát befutott bibliai szereplőket, akiknek történetei mind visszaköszönnek ebben a kalandos életrajzban! Vajon mi köti össze őket? Egyetlen név: Lester Sumrall. Az ember, akinek a szolgálata egyértelműen az Istentől kapott látás alapján bontakozott ki.

2024. január 22.
Image-Description
Szeretet és tisztelet a családban

Jó szívvel ajánlom elolvasásra a könyvet nemcsak a gyakorló szülőknek, hanem azoknak is, akik még ezelőtt az örömteli, izgalmas kihívás előtt állnak.

2024. január 15.
Image-Description
Az isteni gyógyulás hét alapelve

Amilyen kicsi és vékony ez a könyv, annál tartalmasabb. Nagyon!

2024. január 9.
Image-Description
Az élő Istennel jártam

Ritkán látni CSUPA NAGYBETŰVEL írt címet, különleges cím egy különleges ember különleges életéről.

2024. január 2.