Könyvismertető
Boldog feleség
2024. június 21. Írta: Németi Lídia

A Krisztusnak alárendelt nő

Hölgyeim, ugye nem én vagyok egyedül, aki kislány kora óta arról ábrándozik, hogy egyszer feleség, és édesanya lesz, egy csodálatos férjjel, akivel majd boldog, mesébe illő életet él? A már házas nőtársaim, most biztosan kedvesen mosolyognak ezen a kis leányálmon. April Cassidy ugyanezekkel az elvárásokkal lépett be a már olyannyira várt házasságába. A valóság azonban sokszor fájdalmasan tudatosul az emberben, mikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan egyébként azt elgondolta. Könyvében az ő történetét meséli el, miközben gyakorlatiasan és rendkívül őszintén segíti az olvasót elindulni egy hosszú, olykor fájdalmas, de gyönyörű úton, a valódi, Istentől jövő boldogság és béke felé. Ahhoz, hogy valóban megérthessük, mi az Úr akarata a házasságra és nőiességre vonatkozóan, a bibliai alapigazságokra kell támaszkodnunk. April zseniális részletességgel, az Igét alapul véve fejti ki a krisztusi feleséggé válás folyamatát. Végső soron Jézus Krisztus, a Mester tesz bennünket alkalmassá, de fontos, hogy tegyünk azért, hogy formálható edényekké váljunk a kezében. Rá kell jönnünk, hogy semmi és senki nem képes minket megelégíteni, egyedül úgy tudunk teljessé válni, ha engedjük, hogy Jézus szeretete csordultig betöltsön minket. Ha Vele, és az Ő Szellemével van tele a szívünk, akkor ez a szeretet teljes mértékben átformálja az egész lényünket, és olyanná tesz minket a nőiességünkben, a házasságunkban, amilyennek Ő azt tökéletesen eltervezte. Ha engedjük, hogy Isten lerombolja bennünk a büszkeségből emelt rácsainkat, akkor az Ő csodálatos szabadságában élhetünk majd.  Lemondunk mindarról, amire vágyunk, hogy megkaphassuk azt, amire mindvégig szükségünk volt. Bár az út valóban keskeny, néha rögös és kimerítő, de rajta haladva leszel Isten gyermeke, szabad ember, krisztusi nő és boldog feleség.

Image-Description
A Patmos Records kiadóról

A Patmos Records 2010-ben alakult és jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Tovább

Ez is tetszeni fog
Image-Description
Bibliai Atlasz gyerekeknek

A Bibliai Atlasz hasznos kiegészítője a hitoktatásban használt Biblia világa sorozatnak, de a kezdő Biblia-tanulmányozóknak is.

2024. február 14.
Image-Description
Felvértezve

Bátran ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretnének még több jártasságot szerezni korunk fontos és vitatott témáiról, így szeretnének aktívabban részt venni a közéletben, vagy akik csak az említett témák fontosságát szeretnék megérteni, ezzel bővítve ismeretüket.

2024. február 6.
Image-Description
CSELSZÖVŐ

Humoros, elgondolkodtató, érdekfeszítő, történelmi kérdéseket feszegető, magával ragadó, izgalmas és cselekménydús. Így tudnám jellemezni Tarjányi Péter és Dosek Rita Elhallgatott évszázad trilógiájának második részét.

2024. január 25.
Image-Description
Lester Sumrall: Életem

Sámuel, Pál apostol, Jónás, a tizenkét tanítvány, és még sorolhatnánk azokat a különböző korban élt, különböző pályát befutott bibliai szereplőket, akiknek történetei mind visszaköszönnek ebben a kalandos életrajzban! Vajon mi köti össze őket? Egyetlen név: Lester Sumrall. Az ember, akinek a szolgálata egyértelműen az Istentől kapott látás alapján bontakozott ki.

2024. január 22.
Image-Description
Szeretet és tisztelet a családban

Jó szívvel ajánlom elolvasásra a könyvet nemcsak a gyakorló szülőknek, hanem azoknak is, akik még ezelőtt az örömteli, izgalmas kihívás előtt állnak.

2024. január 15.
Image-Description
Az isteni gyógyulás hét alapelve

Amilyen kicsi és vékony ez a könyv, annál tartalmasabb. Nagyon!

2024. január 9.