Naptár 2024
A Biblia növényei
2023. október 3. Írta: Patmos Records

„Én pedig mint zöldellő olajfa Isten házában, bízom Isten kegyelmében mindörökkön-örökké.” Zsoltárok könyve 52:10

Az ókorban a vad olajfa legkülönbözőbb változatai közül válogatták ki a termesztésre legalkalmasabb, nagy termésű, finomabb olajat adó típusokat. A vad olajfát a bibliai szövegek nem jelölik külön néven, egyedül Pál apostol említi görög nevét, amikor a közismert oltási módszert használja fel példázatához a Rómaiakhoz írt levelének 11. fejezetében. 
Olajfáról a Bibliában először a vízözön-történetben olvashatunk, amikor Noéhoz olajággal a csőrében érkezett vissza a galamb, mely egyrészről az esőzések végét jelentette, de egyben a Teremtő békekötési szándékát is. 
Az olajfa kifejezetten lassan növő, görbe törzsű, tömör, néha üreges, görcsös fájú örökzöld növény, mely a legszegényebb talajon is megél. Hatalmas gyökérzete a koronánál jóval nagyobb területet hálóz be.  
A fa hat-nyolc éves korában kezd először virágozni, és negyven-ötven évesen hozza a legtöbb termést. Az olajfa akár két-három-ezer évet is megérhet, hiszen a kivágott, kiöregedett törzs nagyon sokáig megőrzi a sarjadóképességét, ezért gyakorlatilag kipusztíthatatlan! 

Image-Description
A Patmos Records kiadóról

A Patmos Records 2010-ben alakult és jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Tovább

Ez is tetszeni fog
Image-Description
Dude Perfect

101 trükk, tipp és menő tény – Életbölcsességek és vizespalack trükkök

2023. november 14.
Image-Description
A teljes illusztrált Bibliai Szótár gyerekeknek

Meghatározások A-tól Z-ig, amelyek segítenek megérteni a Bibliát

2023. november 14.
Image-Description
Kerül, amibe kerül

Akcióterv, hogy mindig készen állj! Isten arra rendelt, hogy krisztusi életet éljünk. A mennyei Atyánk készen áll, hogy magához öleljen, amikor befutunk a cél­ba. Addig viszont harcolnunk kell, méghozzá együtt!

2023. október 3.
Image-Description
Mission Possible

Ha úgy olvasod el ezt a könyvet, hogy nem ismered Jézust olyan személyes módon, mint ahogy én írtam róla, de szeretnéd így ismerni, akkor olvass tovább!

2023. október 3.